Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ζάκυνθος: Το “βαρύ κατηγορώ” της οικογένειας του 57χρονου που πέθανε από λεπτοσπείρωση
Ζάκυνθος: Ανησυχία από το μικρόβιο λεγεωνέλλα που εντοπίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης του νοσοκομείου

Ζάκυνθος: Το “βαρύ κατηγορώ” της οικογένειας του 57χρονου που πέθανε από λεπτοσπείρωση

«Βαρύ κατηγορώ» εναντίον των τοπικών αρχών, κυρίως του Δήμου Ζακύνθου, απευθύνει η οικογένεια του 57χρονου Ζακυνθινού ο οποίος ;έχασε τη ζωή του από λεπτοσπείρωση πριν από δύο εβδομάδες.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της οικογένειας του 57χρονου εξαπολύουν επίθεση κατά του Δημάρχου Ζακύνθου, ο οποίος μετά το τραγικό περιστατικό αρκέστηκε να δηλώσει ότι «θα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια μυοκτονιών, απολυμάνσεων και αναπλάσεως μολυσμένων περιοχών από τους καθ’ ύλην αρμοδίους Φορείς».

«Μας καλύπτει η απάντηση : «ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ» να γίνονται ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ μυοκτονίες;», αναφέρουν και τονίζουν:

«Δεν μας καλύπτει η θεωρία σας, δεν μας καλύπτει η ανευθυνότητά σας, δεν μας καλύπτει η άγνοια σας.

Δεν είστε ανίκανοι απλά, είστε  επικίνδυνοι και θα είστε από ότι φαίνεται και στο μέλλον.  Αποδειχθήκατε  εκ του αποτελέσματος ως τέτοιοι. Δεν ζητήσατε δημόσια συγγνώμη ή επιδείξατε ένα ψήγμα αμφιβολίας ή μεταμέλειας. Ψελλίσατε μόνο πως  “ίσως θα έπρεπε να γίνεται πιο συχνά μυοκτονία”, αποδεικνύοντας μας αδιαμφισβήτητα ότι δικαίως διαμαρτυρόμαστε για τις κακουργηματικές παραλείψεις σας.»

Η οικογένεια του θανόντος θέτει σειρά ερωτημάτων προς τους τοπικούς φορείς:

«Γνωρίζετε αν έγινε συστηματική μυοκτονία και μάλιστα στην  κατάλληλη χρονική στιγμή; Έγινε πέρυσι; Πρόπερσι; Το βεβαιώνετε με σφραγίδες και υπoγραφές; Θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη , θα έχει κάποιος την ευθιξία να παραιτηθεί; Η περιφέρεια και ο Δήμος Ζακύνθου τί έπραξαν; Ποιες διοικητικές  πράξεις εξέδωσαν , πότε και για ποιo σημείο; Περπατήσατε ποτέ στα Πεζοδρόμια της Τεμπονέρα για έλεγχο; Είδατε  ζωύφια και τρωκτικά να προσπερνούν φορτηγά, σχολικά λεωφορεία, πελάτες, τουρίστες και γεμάτους κάδους; Αν το θύμα ήταν τουρίστας θα λάμβανε η πολιτεία προληπτικά μέτρα ή θα αρκούσε το θύμα να είχε κάνει προηγουμένως κατάθεση στις τοπικές επιχειρήσεις. Αν το θύμα ήταν παιδάκι ή μαθητής των εγγυτάτων στην κατοικία μας σχολείων , τι θα απαντούσατε;»

Ρητορικά ερωτήματα που μας φέρνουν αντιμέτωπους εκ  των υστέρων με το κενό και την αγανάκτηση για την ατέρμονη αδιαφορία των υπευθύνων προσφέροντας τροφή για σκέψη σε εσάς προεκλογικά και στιγματίζοντας την οικογένεια μας προσωπικά για πάντα και ανεπανόρθωτα.»

Μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι θα προσφύγουν εναντίον όσων θεωρούν υπεύθυνους για τον θάνατο του ανθρώπου τους:

«Θα επανέλθουμε σύντομα , με στοιχεία, έγγραφα και αιτήματα για να εμπεδωθεί από όσους είναι υποχρεωμένοι 1. να φροντίζουν την ποιότητα της ζωής μας και 2.  να προλαμβάνουν την υγεία μας,  πως ο δικός μας αποβιώσας από την δική τους παράλειψη,   πρεπει να είναι ο  τελευταίος νεκρος από λεπτοσπείρωση  μέσα σε αστικό ιστό.

Το οφέιλουμε στην μνήμη του , ως την τελευταία του παρακαταθήκη και ευχόμαστε κανένας συμπολίτης μας να μην βιώσει τέτοιου είδους απώλεια χωρίς απολογία από τους αρμόδιους φορείς.

Ο άδικος χαμός του Θανάση  ας γίνει για το μέλλον ορόσημο αλλαγών για το νησι μας.»

Η οικογένεια του 57χρονου αναφέρει όλο το ιστορικό, από τη στιγμή της εισαγωγής του μέχρι και τον θάνατό του, φέρει άπαντες προ των ευθυνών τους και στηλιτεύει την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, από υγειονομικής άποψης.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: