Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ζούπη Χρύσα:Η δεν έχετε επίγνωση κύριοι της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες που εκλεγήκατε για να υπηρετείτε ή δεν είστε στην υγεία σας καλά ή δεν έχετε πολιτικό ήθος.

Ζούπη Χρύσα:Η δεν έχετε επίγνωση κύριοι της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες που εκλεγήκατε για να υπηρετείτε ή δεν είστε στην υγεία σας καλά ή δεν έχετε πολιτικό ήθος.

Κύριε Στουρνάρα

,Στις 14/2022 είπατε “τα ελληνικά νοικοκυριά θα αντέξουν την ακρίβεια λόγω των αποταμιεύσεων που έχουν συσσωρεύσει”

Νομίζετε ότι τα 1.000 ευρώ που χαλάτε εσείς για τσιγάρα ή για προσωπικά έξοδα που εμείς οι πολίτες που ανήκουμε στα μεσαία και στα μικρομεσαία στρώματα, έχουμε μισθούς των χιλίων ευρώ,(που ούτε στον ύπνο μας δεν τους βλέπουμε )…διότι οι μισθοί μας είναι 400 με 600 ευρώ και μας ειρωνεύεστε ότι εμείς μπορούμε και μπορούμε να σώσουμε την παρούσα δύσκολη κατάσταση με τις αποταμιεύσεις μας. Να σας δώσουμε όλοι λοιπόν τους λογαριασμούς μας τους τραπεζικούς και να μας πείτε πόσα έχουμε ο καθένας ούτως ώστε να αντέξουμε την κρίση που επικαλείστε.
Κύριε Χατζηδάκη, εσείς κάνατε έλεγχο και βρήκατε ανέργους γραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ 10 χρόνια με οικογενειακό εισόδημα του 2020 να ξεπερνά τα 250 χιλιάδες ευρώ. Οικογενειακό εισόδημα λογίζεται ότι κάποιος είναι τέκνο κάποιων γονέων η γονείς έχουν κάποιο τέκνο και έχουν οικογενειακό εισόδημα. Δεν μιλάτε όμως και δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι γονείς αυτού του εγγεγραμμένου με τα 250.000 ευρώ ίσως να μην μιλούν με το τέκνο τους η να μην έχουν επαφή ή μήπως συμπεριλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό τους και βρίσκεται πράγματι άνεργος και είναι παράνομο να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ? Αν δεν συμβαίνει αυτό εφόσον έως τώρα δεν υπάρχει κριτήριο με οικονομικό πλαφόν αλήθεια με ποιο τρόπο έγινε ο έλεγχος στα εισοδηματικά κριτήρια ποια μέθοδο χρησιμοποιήσατε?! Υπάρχουν  κάποια άτομα στα μητρώα του ΟΑΕΔ που είναι εγγεγραμμένοι οι οποίοι  ανήκουν στις κατηγορίες επανένταξης.!

Υπάρχουν πολίτες που είναι γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ πάρα πολλά χρόνια και όταν γίνονται οι διαγωνισμοί σε ΟΤΑ οι περιφέρειες δεν επιλέγονται αξιοκρατικά αλλά με τη μέθοδο του νόμου που επιτρέπει στον κάθε αιρετό να στείλει λίστα στον ΟΑΕΔ και με την επιλεκτική μορφή της ψηφοθηρίας διορίζουν το πελατολόγιο.Αλλοι κάνουν αίτηση με την ελπίδα ότι θα βρουν δουλειά με μόρια αξιοκρατικά και εσείς δίνετε περιθώριο της νόμιμης αναξιοκρατίας. Αυτό είναι θεμιτό?είναι νόμιμο? νόμιμο μπορεί να είναι αλλά είναι  ηθικό? !Τους μακροχρόνια άνεργους τους λέτε τεμπέληδες και προσπαθείτε να τους αφαιρείται από κάθε εκτακτη εισφορά αλληλεγγύης είναι ηθικό?Ασκείται με αυτό το δημοκρατικό τρόπο κοινωνική πολιτική? Ιδρυστε λοιπόν άλλο φορέα που να εντάξη  τους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται πραγματικά σε δύσκολη θέση με μηδενικά εισοδηματικά κριτήρια. 

Οι περισσότεροι που είναι φιλοξενούμενοι να συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη μέριμνα που θα πάρετε ούτως ώστε να επιδοτούνται με μορφή κοινωνικής πολιτικής. Δεν μπορεί ο φιλοξενούμενος να χάνει τις έκτακτες εισφορές ενισχύσης οικονομικής.!Τους συνταξιούχους των 600 ευρώ των 700 ευρώ των 800 ευρώ των 900 ευρώ τους θεωρείται ότι έχουν υψηλό εισοδηματικό κριτήριο όταν έχουν να συντηρήσουν τον οικονομικό τους και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό πληρώνοντας αυξημένα τιμολόγια ΔΕΗ ενοίκια λογαριασμούς και αυτούς τους βγάζετε πάντα από την οικονομική ενίσχυση θεωρώντας ότι είναι οικονομικά ανεξάρτητοι? ‘

Η δεν έχετε επίγνωση κύριοι της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες που εκλεγήκατε για να υπηρετείτε ή δεν είστε στην υγεία σας καλά ή δεν έχετε πολιτικό ήθος.

Ζούπη Χρύσα

Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πύργου

Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: